Лечат рак со убоди од пчели

Loading...

Мнозинството луѓе кога ќе видат пчела прават се за да го избегнат нејзиниот убод, но не и пациентите во една клиника за акупунктура во Пекинг, која ги користи убодите од пчели како лек против смртоносни болести.
 Мнозинството луѓе кога ќе видат пчела прават се за да го избегнат нејзиниот убод, но не и пациентите во една клиника за акупунктура во Пекинг, која ги користи убодите од пчели како лек против смртоносни болести.
„Од минатата година до сега се чувствувам многу посилно„- рече еден пациент. „Кога ми беше дијагностициран рак на белите дробови и мозокот, лекарите ми дадоа нешто повеќе од една година живот„. Сега тој верува дека го дуплирал тоа време и дека за тоа може да им се заблагодари на убодите на пчелите.
„Ги третираме пациентите од бројни болести, од артритис до рак и се со позитивни резултати“,  вели Ванг Менглин, кој прави акупунктура со пчели.
Ванг вели дека терапијата е поефикасна од традиционалната акупунктура затоа што убодите од пчели го подобруваат протокот на крв и истовремено во телото внесуваат витамини.
Иако научниците сметаат дека нема доволно докази дека отровот од пчелите е ефикасен против болести, Ванг оваа метода ја предава и сега повеќе од 100 лица се занимаваат со овој вид на акупунктура.
Прочитајте го целиот текст на mkd-news.comМнозинството луѓе кога ќе видат пчела прават се за да го избегнат нејзиниот убод, но не и пациентите во една клиника за акупунктура во Пекинг, која

loading...
Loading...