ЛЕК ЗА БОЛЕСТИ НА ГРЛОТО: Полипи, настинка и слично…

Loading...

„Овој лек мојата мајка го добила од една жена која со примена на лекот избегнала операција на грло поради присуство на полипи. Според таа жена овој лек е погоден за останатите здравствени проблеми за грлото. А по мое мислење, се применува само кај возрасни, раскажува жена која има позитивно искуство со примена на овој лек.Состојки:
– 1 корен од билка селен (Levisticum officinale)
– 1 литар ракија – лозова или сливова

Начин на подготовка:
Измијте го и исчистете го надворешниот дел од коренот (како кај морковот, магдоносот и сл), малку истругајте го надворешниот слој на коренот исечкајте го на помали парчиња да можат да влезат во стаклено шише.
Излечете го болното грло за само 4 часа – Прочитајте како на следниот ЛИНК
– Ставете го коренот во шише од 1 литар, и прелејте  ½ со ракија. Оставете го да отстои 7 дена. После тоа, додадете ја останатата половина литар ракија.
– Овој алкохолен раствор од селен се користи 5-6 пати дневно за гаргара на грлото. Корењата оставете ги да стојат во шишето. 
Излечете го болното грло со овој проверен природен лек – Прочитајте ТУКАСостојки:
– 1 корен од билка селен (Levisticum officinale)
– 1 литар ракија – лозова или сливова

loading...
Loading...