Лековитите својства на медот

Loading...

Медот е исклучително богат со различни корисни материи и може да се користи дури и за слабеење. Со векови со него се лекуваат рани, како и белодробни, гинеколошки, кожни и срцеви заболувања. Според статистиката во околу 1/3 од лековите се користи мед, пчелен отров, прополис и восок. Во една капка мед има повеќе од 70 важни материи за човековиот организам, како што се јагленохидратите – гликоза и фруктоза, кои за разлика од обичната шеќер се варат многу полесно во организмот, придонесуваат за зачувувањето на мускулната сила и за нивен нормален раст.
Дознајте повеќе на: najadise.mkМедот е исклучително богат со различни корисни материи и може да се користи дури и за слабеење. Со векови со нег

loading...
Loading...