Лесно како песна: Микробрановата печка наместо вас го чисти лукот

Loading...

Микробрановата печка во главно се користи за подгревање на јадење, одмрзнување на намирници или подготовка на брзи јадења. Меѓутоа, таа може да ви помогне и при чистење на лук.Главицата лук ставете ја во микробранова печка и вклучете го тајмерот на околу 20 секунди. Водете сметка кога ќе го извадите лукот од таму, бидејќи може да биде жежок.
Ќе се уверите колку брзо можете да ја отстраните лушпата од лукот.
Погледнете како можете да го направите тоа во видеото кое следи.

После тоадоколку ви пречи миризбата, исчистете ја микробрановата печка со помош на лимон.Главицата лук ставете ја во микробранова печка и вклучете го тајмерот на околу 20 секунди. Водете сметка кога ќе го извадите лукот од таму, бидејќи

loading...
Loading...