ЛИМОН ПРЕДИЗВИК: 28 дена пиела по ПОЛОВИНА ЧАША топла вода и лимон, и доживеала неверојатни промени

Loading...

Тестирајте се себе си дали можете да го издржите експериментот и ќе бидете воодушевени од резултатите.Познатата американска заговорничка на здравиот живот Данет Меј објави видео на Јутјуб, со желба да предизвика што повеќе луѓе да се приклучат кон нејзиниот експеримент.
Станува збор збор за предизвик со лимон кој трае 28 дена, а носи одлични резултати на неколку нивоа.
Имено, лимонот е алкална намирница, а поради тоа својство има моќ да ги очисти сите наталожени токсини од вашиот организам. Ако ја практикувате оваа навика секој ден вашето тело ќе биде без отрови, бидејќи испивањето на овој напиток секое утро го решава тој проблем.
Исто така овој мал ритуал може да ви помогне да ослабете, бидејќи водата со лимон го чисти црниот дроб , кој е всушност задолжен за разбивање на масни келии. Така метаболизмот ќе ви стане побрз, течноста нема да се насобира, а вие конечно ќе имате линија кон која тежнеете.
Поради сето тоа, генерално ќе станете поздрави, а ќе имате и повеќе енергија и одлично ќе се чувствувате во текот на целиот ден.
Се што треба да направите е во половина чаша вода да исцедите половина лимон и да го испиете штом ќе станете од спиење.
Значи пред да јадете и да пиете нешто, и пред било која активност, испијте ја оваа чаша вода со лимон кого ќе се разбудите.
Данет советува, доколку сте во можност, користете органски лимон, бидејќи тој ќе ви донесе подобри резултати, а доколку не можете, ќе ви послужи и обичен.
Исто така, водата во која ќе го исцедите лимонот не смее да биде ладна. Данет ја пие топла, но се препорачува и вода која достигнала собна температура…

 Познатата американска заговорничка на здравиот живот Данет Меј објави видео на Јутјуб, со желба да предизвика што повеќе луѓе да се приклучат кон н

loading...
Loading...