Љубомир Костовски избега од дебата во ТВ Нова

Loading...

Членот на ад хок телото за следење на медиумите, Љубомир Костовски,предложен од СДСМ, неосновано ја нападна ТВ Нова за неизбалансирано известување на денот на прогласувањето на Мајка Тереза за светица.Телевизијата објави редакциски став уште истиот ден, каде му објасни на Костовски дека греши.
Со цел да ги соочат аргументите, ТВ Нова синоќа го покани членот на СДСМ во ад хок телото. Иако му даде огромен простор во живо, пред целата јавност да ги објасни своите напади врз овој медиум, столчето каде тој требаше да седне остана празно. Костовски одбил да се појави на телевизија која пренесува дебата во живо со образложение дека ќе гостува во друга емисија иако на тој медиум се емитуваше снимена дебата.
-Се доведува во прашање целиот негов кредибилитет особено бидејќи се работи за човек кој иницираше постапка за разгледување на работата на ТВ Нова. Го поканивме, одби да присуствува иако логично се наметнува прашањето „Како некој кој ве обвинува за необјективно известување одбива да дојде на дебата каде може да се спротивстават разни мислења, токму во медиумот кој тој го обвинува“, рече новинарот кој ја водеше ДЕБАТАТА.Телевизијата објави редакциски став уште истиот ден, каде му објасни на Костовски дека греши.
Со цел да ги соочат аргументите, ТВ

loading...