Љубов помеѓу брачен пар со посебни потреби: Невработениот маж секоја година на сопругата ѝ купува цвeќе

Брачниот пар Хасан и Мухсине Акташ од турскиот град Сирта, и покрај проблемите кои ги имаат, тој е слеп, а таа лице со ментални попречувања, во љубовта немаат пречки. Во брачните води  запловиле пред 15 години.Брачниот пар Хасан и Мухсине Акташ од турскиот град Сирта, и покрај проблемите кои ги имаат, тој е слеп, а таа лице со ментални попречувања, во љубовта немаат пречки. Во брачните води  запловиле пред 15 години.
Хасан (35) и Мухсине (34) се невработени, а желба им е да имаат  дете на кое ќе му ја пружат сета љубов на овој свет. Не се одвојуваат еден од друг, си помагаат еден на друг во кујната…

Хасан секоја година на 14 февруари на својата Мухсин ѝ купува цвеќе, а како што кажал за љубов  немал никакви пречки и потешкотии.
Вели дека имале тешки денови поради финансиски проблеми.

„Не сум вработен и живееме како подстанари во еден подрум. Сега не примаме ниту парични средства кои ги имавме како лица со посебни потреби. Но тоа не ме спречува секоја година на сопругата да ѝ купам цвеќе“, вели Хасан.

Мухсин вели дека нејзиниот сопруг постојано бара работа.
„Претходно работеше во едно училиште. Сакаме да најде работа за да имаме свое дете. Многу го сакам“, вели Мухсин.Брачниот пар Хасан и Мухсине Акташ од турскиот град Сирта, и покрај проблемите кои ги имаат, тој е слеп, а таа лице со ментални попречувања, во љуб

Пронајдете не на следниве мрежи: