Лоши навики кои прават да изгледате постаро!

Loading...

Невозможно да изгледаме младо цел живот.Затоа понекогаш можеме да го спречите времето да се покаже на нашето лице. Затоа никако не дозволувајте да го прљавите овие 12 грешки кои ќе го направат вашето лице предвреме да изгледа постаро.
1. Немојте да бидете премногу слаби
Недостаток од масни наслаги на вашето лице, ќе направи тоа да изгледа коскесто, постаро, бледо и без живот, а со тоа и ќе ви додаде некоја година плус.
2. Престанете да ги триете очите
Триењето, тегнењето и пречестото допирање на очите предизвикуваат подочници и темни делови околу нив. Затоа рацете подалеку од очите.
3. Секогаш кога можете спијте попладне
Кожата ја има таа способност да се обновува преку спиење. Затоа, попладневната дремка секогаш одлично влијае и врз мозокот и врз кожата на лицето.
4. Не спијте само на една страна
Спиењето на страна можеби е удобно, но тоа и штети на кожата. Притискајќи го лицето на перницата осум часа во текот на ноќта, често предизвикува брчки.
5. Никогаш не пијте од цевка
Пиењето од цевка како и пушењето цигари ги притиска усните, што потоа доведува до брчки околу нив.
6. Не секоја крема која ја користите мора да е против брчки
На пазарот има многу производи со состојки против стареење, но тие најчесто не се застапени во доволен процент во кремата или млекото за чистење лице. Затоа, ваквите креми можат негативно да влијаат на лицето, бидејќи ја немаат потребната концентрација.

 

7. Без стрес
Коризол е главниот стрес хормон, тој го уништува колагенот, што пак доведува до бледа кожа, брчки и предизвикува воспалување.
8. Не се потпирајте во целост на козметиката за сончање
Иако има козметички производи кои штитат од штетните ултравиолетови зраци, тие не ги блокираат зраците кога се судираат со кожата. УВ зраците предизвикуваат темни точки на лицето и ги зголемуваат порите.
9. Не се фокусирајте само на брчките
Брчките не се единствениот доказ дека кожата старее. Ако ги имате, не значи дека кожата ви е стара или дека сте почнале да стареете. Темните флеки на лицето и пигментацијата се уште еден знак за тоа колку е стара вашата кожа.
10.  Не ги занемарувајте вратот и рацете
Вратот и рацете многу ретко ги добиваат потребната нега и внимание. Со едно истражување во кое учествувале жени од различни возрасти, се покажало дека оние кои имаат брчки и темни флеки на рацете, се постари од оние кои имаат брчки на лицето.
11. Не ги заборавајте очилата за сонце
Повторливите движења како смеење, мижење и намуртеност влијаат долгорочно на лицето. Изложувањето на сонце го уништува колагенот на кожата околу очите.
12. Не користете сапун
Сапуните најчесто содржат тешки детергенти кои многу лошо влијаат на кожата. Сувата кожа е непривлечна и груба и на неа полесно се забележуваат брчките и сите нејзини недостатоци.Затоа понекогаш можеме да го спречите времето да се покаже на нашето лице. Затоа никако не дозволувајте да го прљавите овие 12 грешки кои ќе го нап

loading...
Loading...