„Луѓето мислат дека е чудно, но мене ми претставуваше чест“: Му родила дете на братот. Ова е приказната!

Ешли Мејтеил има двегодишни близначки Хоуп и Фејт, како и син кој има 4 години – Леви.Кога слушнала колку нејзиниот брат и неговиот партнер Брендон се мачат да станат родители затоа што имаат проблем со посвојувањето дете, таа одлучила да им биде сурогат мајка.
„Кога видов колку тага имаат претрпено за да станат родители после 8 години, сакав да им помогнам да го остварат тој сон. Во Австралија е многу тешко геј паровите да посвојат дете и да станат родители“, објаснува Ешли.
Докторите ги споиле јајце клетките на донаторка, со спермата на Брендон. Таа после првиот обид забременила и после 9 месеци го родила Рејлис.
„Се чувствувам одлично. На својот брат му подарив дете, а јас станав тетка. Ова дефитивно е една од најдобрите одлуки во мојот живот“, вели Ешли.Кога слушнала колку нејзиниот брат и неговиот партнер Брендон се мачат да станат родители затоа што имаат проблем со посвојувањето дете, таа одлучи

Пронајдете не на следниве мрежи: