Луѓето прават залихи на храна: Доаѓа силно невреме од западот со можни катастрофални последици!

Loading...

Националната метеоролошка служба издаде предупредување за граѓаните на Хаваи по повод доаѓањето на ураганот Медлин кој од западот им се заканува на жителите на овој американски остров.Жителите веќе се ангажирани за да можат во наредните 36 часа да ги заштитат имотите и да ги спасат животните, но и да направат залихи на храна и вода.
Како што рече шефот на метеоролошката станица, Чави Шевалиер, од Пацификот стигнува и друг ураган Лестер, кој сѐ уште е далеку од Хаваите и се очекува во меѓувреме да ослабе.
Државата Хаваи издаде и итен проглас со цел да се ублажи евентуална катастрофа.Жителите веќе се ангажирани за да можат во наредните 36 часа да ги заштитат имотите и да ги спасат животните, но и да направат залихи на храна и во

loading...