Луѓето родени во октомври имаат седум неверојатни квалитети

Loading...

Луѓето родени во октомври се многу романтични, но и многу одговорни и вредни луѓе.Еве седум интересни факти за луѓето родени овој месец.
Тие имаат спортски дух- Како луѓето родени во септември, така и луѓето родени во октомври, имаат спортски дух. Ова е поради фактот дека нивните мајки за време на својата бременост биле изложени на летните сончеви зраци, со што витамин D влијаел на неродените деца.
Тие се романтични – Луѓето родени во октомври се шармантни и романтични партнери. Венера управува со нив, така што тие се познати и како „ мировници “.
Тие се силни и издржливи-Луѓето родени пред 24 октомври, се карпи во хороскопот – стабилни и цврсти. Оние кои се родени на крајот на месецот се Скорпиони и поради тоа се многу страсни, верни, но и тврдоглави.
Нивниот цвет е невен-Невенот е растение кое може да порасне до 60 сантиметри, а е ценето благодарение на неговите лековити својства. Овој цвет се користи за да се избришат изгореници, рани и разни лузни од инсекти.
Работно ориентирани-Родените во овој месец се грижат за своите работни обврски и задачи. Кога ќе започнат нешто, мора да го завршат.
Нивниот среќен камен е опал или турмалин.Опалот честопати се поврзува со среќата. Но, според легендата, оние кои носат опал и не се родени во октомври, ќе имаат инциденти. Турмалинот се смета за бранител од лоша енергија и негативни мисли.
Тие имаат долг живот. Луѓето родени помеѓу септември и ноември, често живеат до 100 години. Но, оние што се родени во октомври имаат најголема шанса да доживеат длабока старост.
 Еве седум интересни факти за луѓето родени овој месец.
Тие имаат спортски дух- Како луѓето родени во септември, така и луѓето родени в

loading...
Loading...