Потребни состојки:
600ml слатка павлака
150g темно чоколадо
200g бело чоколадо
200g млечна чоколадо
1 шолја дробени бисквити
3 лажички путер
Подготовка:
Растопете го темното чоколадо и во неа додадете 200ml слатка павлака. Оставете ја фрижидер околу 1 час за да се зацврсти смесата. Во друга тава растопете го белото чоколадо со 200ml слатка павлака и неа ставете ја фрижидер. Постапката повторете ја и со млечното чоколадо. Во меѓувреме додека чекате да се зацврстат чоколадите, во тава припремете ја подлогата за тортата. Измешајте ги путерот и бисквитите и убаво пополнете ја целата површина на тавата. Откако ќе завршите со приготвувањето на подлогата, наредете го секој фил посебно. По желба можете да додадете и шлаг и чоколадни трошки или некое овошје.Потребни состојки:
600ml слатка павлака
150g темно чоколадо
200g бело чоколадо
200g млечна чоколад