Мајка на близнаци ја раскажува својата приказна за болното доење!

Loading...

Некогаш беше неподносливо болно…Секако дека доењето има големи рпидобивки за бебињата, од извор за исхрана, до поврзување со мајката. Но тоа не е лесно. Констанс Хал, 32 годишна мајка од Австралија, ги раскажува добрите и лошите страни на доењето.
Таа кажува:
– Доењето не е секогаш гламурозно и лесно. Кога бев бремена со првото дете, бев многу возбудена за прекрасната поврзаност помеѓу мајката и бебето. Тоа цица, ти го галиш по косичката. Вистински мир…
Но, кога ги добив близнаците, не очекував дека доењето може да биде вистински кошмар! Понекогаш плачев од болка. Брадавиците ми беа деформирани од страна на невино дете. Болката се претвори во вистинска агонија. Не сите бебиња знаат како да цицаат. Некои мора да бидат научени. Да научиш бебе да цица е тешко и фрустрирачки.
По тиздржаните тешки болки, таа добила совет од доктор дека може да започне да ги храни бебињата со формула откако направиле 6 месеци. Секако дека доењето има големи рпидобивки за бебињата, од извор за исхрана, до поврзување со мајката. Но тоа не е лесно. Констанс Хал, 32 годишна м

loading...
Loading...