МАЈКА НА ДВЕ ДЕЦА СКРШЕНА ОД БОЛКА: Понекогаш имаме само две јајца во фрижидерот…

Loading...

Хава Хоџиќ од Горна Вуковија ја раскажува својата тажна приказна пред јавноста, објаснувајќи за нејзиниот претежок живот и ужасната ситуација во која моментално се наоѓа… Прочитајте ја нејзината приказна…Пиејќи ги своите последни таблети кои и ги дале нејзините соседи( бидејќи таа нема средства да си купи) за репортерите на НЕОН телевизија кажува дека не и е срам да работи и дека ништо не би украла. Таа вели дека чистела по куќи за да донесе леб дома, но веќе не може ни да се помрдне поради тешките болки во грбот. За жал нема ни пари за да оди на лекар.
За да биде уште поужасно, гладта не е единственото нешто со кое се соочува ова семејство. Нејзиниот тринаесетгодишен син Миралем кој има проблем со говорот, му била одредена терапија кај логопед во Тузла на која тој не може да оди бидејќи нема пари. Мајката тврди дека најмногу ја боли тоа што нејзиното дете има проблем а таа не е способна да му помогне.

Нејзините двајца синови Мирнес и Миралем и се се во животот! Имало момент кога во фрижидерот имале само две јајца кои таа им ги поделила, и само ги гледала додека јадат бидејќи немало за неа. Но, една е мајка! Жртва за семејството жртва за се…
Таа вели дека се и е потребно, храна, облека, греење… Никогаш ништо не барала, но сега е приморана бидејќи дошле до ситуација каде навистина немаат веќе излез. Нејзиниот маж работи само за дневница и за таа дневница купуваат само брашно а и тоа често и зафалува…
Семејството може да се контактира на телефонот 062 269 113 или по пат на е-маил [email protected]Пиејќи ги своите последни таблети кои и ги дале нејзините соседи( бидејќи таа нема средства да си купи) за репортерите на НЕОН телевизија кажува де

loading...
Loading...