МАЈКА НАПРАВИЛА ХАОС ВО ГРАДИНКА: „Вие сте фашисти, само куршум треба за вас!“

Незадоволна поради задолжителното заклучување на предучилишните установи, револтираната Д. Б., мајка на дете кое оди во градинката „Скадарлија“ во Белград, минатата недела направила хаос во таа установа.Наместо како и сите останати родители да го поддржи зголемениот степен за безбедност поради потенцијални терористички напади, таа за малку ќе доживеела нервен слом кога видела дека вратата се заклучува.
Им се заканувала на вработените и ги искинала известувањата кои биле истакнати во ходниците.
Родителите шокирани
– Госпоѓата и во четвртокот и во петокот правеше проблеми, поради тоа што, според одлуката на Секретаријатот за образование и детска заштита, градинката се заклучува од 9 до 15 часот. Таа го остави детето, а подоцна ѝ пречеа известувањата за зголемената безбедност. Викаше: „Вие сте фашисти, само куршум треба за вас!“, дури и турна една баба со детенце“, раскажа раководителот на градинката, Марија Лекиќ.Наместо како и сите останати родители да го поддржи зголемениот степен за безбедност поради потенцијални терористички напади, таа за малку ќе дожив

Пронајдете не на следниве мрежи: