Мајките се подобри работнички

Loading...

Иако често се случува кога жената ќе стане мајка да добие отказ на работа  по породилното отсуство, директорите на фирмите треба да размислат, бидејќи мајките сепак се подобри работнички.Истражувања покажале дека мајките се способни да работат неколку работи одеднаш и тоа  додека го чуваат детето, па така стануваат и подобри работнички на работа.
Кога жената ќе стане мајка таа ги изострува своите вештини, станува поорганизирана, флексибилна и има подобра организација на времето.
Мајките се подобри тимски играчи  и се повнимателни кон своите колеги и клиенти. Вработените мајки исто така имаат  подобра способност во користење на технологијата, бидејќи во својот пренатрупан план приморани се да се служат со неа. Истражувања покажале дека мајките се способни да работат неколку работи одеднаш и тоа  додека го чуваат детето, па така стануваат и подобри ра

loading...
Loading...