Македонската кујна и трпеза е претставена во едно од најстарите и најпознати списанија во светот, американски „Вог“.Авторот Клер Волкман за Македонците вели дека се прегостољубиви, а нашата кујна една од најпријатните во Европа.
– Без разлика каде одите, секој оброк е направен со страст и со љубов – дали е тоа во средината на Скопје или во дневната соба на земјоделец во локалното село. И не само тоа, фокусот е исклучиво на квалитетот – што значи дека се е направно од нула, без адитиви и конзерванси на кои толку сме навикнати во западнара храна, пишува Волкман.
Целиот текст за македонската кујна прочитајте го во ВОГАвторот Клер Волкман за Македонците вели дека се прегостољубиви, а нашата кујна една од најпријатните во Европа.
– Без разлика каде о