Малечкиот Александар го победи ракот по тригодишна борба!

Александар Филип Вујановиќ за прв пат отиде да си ја скрати косата бидејќи по тригодишна борба со ракот, за прв пат му порасна коса.Себеси се нарекувал ќелав глобус додека бил болен, а сега радосно потпевнува, бидејќи ракот е само минато за него и неговото семејство.
– Сѐ беше неочекувано, еден ден трчавме по него на кеј, а другиот беше во болница. Рече дека има болки, го однесовме веднаш на лекар, а тој остана шокиран. Моето момче имаше голем тумор на бешиката, вели мајката на Александар, Славица.
По неколку хемотерапии туморот се намалил.
Зафатот чинел 100.000 евра, а имале десетина дена да ги соберат. Градинката каде оди и хуманитарните акции помогнале да се оперира.
Денес, Александар има среќно детство.Себеси се нарекувал ќелав глобус додека бил болен, а сега радосно потпевнува, бидејќи ракот е само минато за него и неговото семејство.
– С

Пронајдете не на следниве мрежи: