Мапа која може ќе ве натера да појдете на доктор

Loading...

Кој пол и која земја, од каков вид на канцер е најпогоден ? 
Оваа опасна болест како епидемија се шири низ светот и од година во година одзема се повеќе животи, а Светската здравствена организација за наредната деценија најавува дека уште повеќе ќе се зголеми бројот на лица заразени од рак.
Најчести облици на рак кај жените:

Од оваа болест не се погодени подеднакво сите земји, па така некои се “попривилегирани”. Различно по години ситуацијата се менува и станува се по алармантна. До 2032 се прогонозира да има 22 милиони новозаболени од рак.
Најчест облик на рак кај мажите:

  
Оваа опасна болест како епидемија се шири низ светот и од година во година одзема се повеќе животи, а Светската здравствена организа

loading...
Loading...