Марихуаната легализирана и во Канада!

Loading...

Со цел да се стави под контрола користењето на марихуана како и да се спречи шверцот, канадските власти ќе дозволат одгледување на марихуана.Според канадското федерално министерство за здравство, фирмите што сакаат да одгледуваат канабис треба да предадат барање до властите.
Со оваа мерка се очекува до 2024 година околу 450 илјади корисници на марихуана да престанат да купуваат канабис од илегални продавачи.
Еден грам марихуана во улична продажба е околу десет долари, додека фирмите што ќе се занимаваат со одгледување ќе го продаваат за 7,6 долари, се вели во соопштението.
Досега 156 фирми поднеле барање, а само две добиле одобрение.
Извор: mkd-news.comСпоред канадското федерално министерство за здравство, фирмите што сакаат да одгледуваат канабис треба да предадат барање до власти

loading...
Loading...