Масажа на стапалата против болките во грбот-ЕВЕ КАКО!

Кај масажата на стапалата, се ослободува напнатоста во грбот, исчезнуваат болките и вкочанетоста. Масажата на стапалата може да ја правите сами, но и секако убаво би било некој да ви помогне.
Резултати ќе има уште по првиот пат. Одвојте само неколку  минути за себе и сигурно ќе ви биде подобро.
Масажата на стапалата извршете ја по редослед:
-За почеток потребно е ја пронајдете „половината“(грбот) на своето стапало.
-Седнете на под со  вкрстени нозе. Земете го во рака било кое стапало.
-Линијата меѓу петата и големиот прст на внатрешноста на стапалото е проекција на вашата „половина“ (грбот)
-Визулено поделете ја оваа линија на делови: долниот дел на грбот, средината на грбот, градниот и вратниот дел.
-А ако во грбот постојат проблеми ќе се најде нивниот одраз односно ќе се појават како болни точки.
-Со масажа на овие точки директно ќе влијаете на вашиот грбМасажата на стапалата може да ја правите сами, но и секако убаво би било некој да ви помогне.
Резултати ќе има уште по првиот пат. Одвојте

Пронајдете не на следниве мрежи: