Машки причини за брак без љубов

Loading...

Сакаме да веруваме е дека поголемиот дел од мажите се женат, бидејќи ја пронашле љубовта на нивниот живот, но за жал има и такви кои влегуваат во брак и без да чувствуваат „пеперутки“ во стомакот.Сакаме да веруваме е дека поголемиот дел од мажите се женат, бидејќи ја пронашле љубовта на нивниот живот, но за жал има и такви кои влегуваат во брак и без да чувствуваат „пеперутки“ во стомакот.Кога би ја оставиле финансиската безбедност на страна, ова се најчестите причини поради кои мажите кои не се заљубени се одлучуваат да го кажат судбоносното ДА:
Сигурна вечера
Звучи застарено, но многу мажи ќе го изберат бракот како обезбедување дека некој ќе ги нахрани навечер. Поголемиот дел од нив сакаат кога некој се грижи за нив, а добриот оброк пред спиење им е добар аргумент за брак.
Валкана долна облека
Да бидеме реални, никој не сака да пере долна облека, но што се мора, се мора. Бракот понекогаш носи делење на обврските, но во поголемиот дел од случаите жената попушта и сето тоа го прави сама. Алтернатива е да чека додека мажот се сети, што би можело да доведе до недостаток на чиста долна облека.
Сите другари се оженети
Неговиот најдобар пријател веќе е во брак, а останатите се припремаат за таков чекор? Мажите, како и жените, понекогаш бракот го сфаќаат како натпревар во кој сакаат да победат.
Вина
Некои мажи ќе се оженат само поради чувството на вина. Можеби не се заљубени, но жената со која се во врска очигледно цели кон венчавка, па им е жал да ѝ ја скратат таа желба.
Секс
Гаранција дека секогаш ќе има право на секс на некои мажи им е сосема доволна причина да ја запросат девојката. Колку ќе стануваат постари, толку ќе им биде подрага сигурноста која ја имаат дома. Романтично, нели?
Извор: lady.mkСакаме да веруваме е дека поголемиот дел од мажите се женат, бидејќи ја пронашле љубовта на нивниот живот, но за

loading...
Loading...