Маж пронашол 95.000 долари кои неговата жена со години ги криела: Нејзината причина добро ќе ве насмее!

Loading...

Стар брачен пар живеел заедно 50 години и никогаш не постоело никаков сомнеж дека едниот крие нешто од другиот.Но, работите биле малку поинакви. Имено, сопругата од својот маж барала никогаш да не отвара една кутија за чевли која стоела на горната полица од нивниот ормар.
Нејзиниот сопруг ја послушал и никогаш не ја погледнал содржината на мистериозната кутија. Но, еден ден неговата сопруга се разболела и одлучила да му открие една тајна на својот маж и побарала да ја однесе во болница.
Кога се вратил дома тој ја пронашол кутијата и ја отворил. Во неа имало две плетени кукли и купче со пари во износ од 95.000 долари.

„Но, зошто? Како?“- шокирано се прашувал нејзиниот маж.
„Пред да се венчаме мојата баба ми раскажа една приказна и ми даде совет кога и да се расправаме да не бидам лута и да не се расправам, туку да седнам и да почнам да ткаам кукла. Тоа ќе ме смири.“
Старецот доживеал шок. Во старата кутија се наоѓале само 2 кукли. Тоа значело дека за сите тие години таа само 2 пати била лута на него.
Цврсто ја прегрнал и ја прашал – А од каде ти се сите овие пари? „Ах…да“ – рекла со насмевка на лицето…„Тие пари ги добив од продавање на кукли.“Но, работите биле малку поинакви. Имено, сопругата од својот маж барала никогаш да не отвара една кутија за чевли која стоела на горната полица од

loading...