МАЖ, ЖЕНА И ЛЕБ: Биле во брак или не, оваа приказна МОРА да ја прочитате!

Loading...

Го печела лебот секое утро, тоа била нивната традиција. Пресекла две кришки леб и двете ги премачкала со путер.Како и обично, ја земала кришката од средина за да му ја даде на сопругот, а за себе кората, но застанала.
Помислила: „Денеска кога славиме 30 години од брак сакам за доручек кришка од средината од лебот. Сонувам за неа цело време. Бев примерна жена 30 години и ги воспитував нашите синови да бидат добри луѓе. Вложив толку многу за доброто на нашето семејство.“
Одлучила на сопругот да му ја остави кората, но раката ѝ се затресла што ја прекинува традицијата долга 30 години.
Мажот го земал лебот и ѝ рекол: „Денеска ми даде прекрасен подарок драга. Цели 30 години за доручек јадев од средината, а најмногу ја сакам кората. Сепак е праведно да го добиеш она што најмногу го сакаш. Ти благодарам!“Како и обично, ја земала кришката од средина за да му ја даде на сопругот, а за себе кората, но застанала.
Помислила: „Денеска кога с

loading...
Loading...