Мажи, носите ли боксерици? Откријте како тоа влиае на плодноста!

Не се работи само за  мода или  личен вкус, овој пат се работи за здравјето. Експертите веруваат  дека изборот  на долна облека кај мажите може да влиае на здравјето. Освен „заканата“ за плодноста, експертите  откриваат зошто машкиот избор на долна облека заслужува  внимателно  разгледување…Материјалот е важен
Секаде на телото  каде кожата е набрана  склона е на облик на дермитис – интертригио, кој како последица остава срвена и иритирана кожа. Кај мажите тоа е посебно присутно во подрачето на препоните, а ситуацијата значително може да се  влоши  и при погрешниот избор на долна облека.
-Интертриго најчесто е предизвикан  од комбинација на екцеми и благи габични инфекции и иритација  предизвикана од потење. Покрај тоа, оие кои се занимаваат со  некоја телесна активност можат да бидат склони на тоа, пишува Дејли меил. Проблемот е уште поприсутен во летните месеци.
– За да се спречи или намали споменатиот  непријатен проблем мажите би требало  да носат  исклучиво памучна долна облека кое ќе ја впие потта.
Влијание на плодноста
На сперматозуидите им е потребна малку пониска температура  од температурата на телото за да бидат поефикасни. Идеалната температура е  околу 35 степени, односно, два или три степени пониска од  температурата на телото.
-Тесните гаќи  ги притискаат тестисите до телото и со тоа  се оневозможува природното регулирање на температурата на тестисите, тврди Заки Алмалах, уролог.
„Мажите кои планираат потомство или имаат проблем со  плодноста  треба да избегнуваат тесни  боксерици или слип гаќи и треба да одберат  пошироки модели на долна облека за тестисите да можат да бидат  на „поладно“.
Во истражување спроведено  во 2012 година на Универзитетот во Шефилд, предводникот на стражувањето Алан Песи укажал на тоа дека мажите кои носеле тесна долна облека имале помала концентрација на сперматозуиди во споредба со оние кои носеле широки боксерици.Материјалот е важен
Секаде на телото  каде кожата е набрана  склона е на облик на дермитис – интертригио,

Пронајдете не на следниве мрежи: