Ме соборија, лежев на мразот додека ротвајлерите ме касаа

„Ме соборија, лежев на мразот додека кучињата ме гризаа за нозете и рацете“, вели потресно стујардесата од Вождовац.Вистинска драма се одиграла во Борча на новогодишната ноќ, кога Ивана Шќасни (23) и нејзиното момче Бојан биле нападнати од два ротвајлери.„Помисливме дека се скитници, па им се јавивме. Мавтаа со опашките. Одеднаш почнаа да ме влечат за шалот, па за торбата. Гледвме каде можеме да прескокнеме преку ограда и да влеземе во некој двор, но секаде на оградите имаше шилци. Тогаш ме соборија на земја и почнаа да ми ја гризаат потколеницата и листот на ногата, а потоа да ме гризаат за бутините“, раскажува Ивана.Лежела на мразот, додека кучињата ја нападнале. Момчето на Ивана успеало да ѝ ја заштити главата и стомакот од кучињата.„Врескавме и баравме помош. За среќа, од соседната куќа излезе човек и почна да ги брка кучињата. потоа братот на сопственикот на кучињата ги повика и тие се вратија во дворот“, вели Ивана.

Соседот кој ги одбранил ги примил во својот дом, а потоа пристигнала и брза помош.„И понатаму не ги чувствував нозете и почнав да се тресам, не можеа да ме смират. Гризот на левата нога стигнал до коската. Докторите не можеа лесно да го санираат поради длабочината. Кога ја тргнав чорапата, ткиво и кожа остана на ткаенината“, додава Ивана.
Мајката на Ивана вели дека кога ќе зараснат раните, девојката ќе мора да оди на пластичен хирург бидејќи нема дел од листот. Ивана инаку е стјуардеа и нема д може да работи некое време.Вистинска драма се одиграла во Борча на новогодишната ноќ, кога Ивана Шќасни (23) и нејзиното момче Бојан биле нападнати од два ротвајлери.&b

Пронајдете не на следниве мрежи: