Медиумите под контрола на СДСМ и Сорос со текстови против Мајка Тереза

Loading...

За СДСМ и нивните медиуми финансирани од СОРОС нема ништо свето.Додека денес светот го слави прогласувањето на светица на Мајка Тереза, новинарите блиски до Заев и опозициското раководство го негираат значењето и делото на најпознатата и најхумана скопјанка.
„Светец“ не е зборот кој сите го користат кога зборуваат за Мајка Тереза. Нејзините критичари велат таа била сè само светица не, објавува во својата сторија за католичката калуѓерка Си-Ен-Ен, а ова го пренесуваат опозициските медиуми во земјава.
Додека светот денес се поклонува пред делото на Мајка Тереза, медиумите на СДСМ/Сорос тераат политика, негирајќи дека таа треба да се прогласи за светица.

-Едно од овие тврдења,  против епитетот “светица“, е на поранешниот волонтер Хемли Гонзалез, кој никогаш не се запознал со Мајка Тереза во живо, но бил вчудоневиден од она што го видел кога ги посетил објектите кои ги започнала таа  во Калкута, Индија. Според него само проблематична личност такви објекти би креирала. Веднаш по финансиската криза во 2008 година, Гонзалез паузирал од својот бизнис во Мајами и заминал во Индија каде што два месеци волонтирал во Нирмал Храјдеј, дом со кој раководел Мајка Тереза. По искуството, тој вели декa бил згрозен од ниското ниво на хигиена и медицинска помош кои им биле пружени на пациентите, пишуваат медиумите на СДСМ.
-Несомнено е дека Ватикан ја фаворизира улогата на Мајка Тереза, особено земајќи ги во предвид нејзините ставови за абортусот, контрацепцијата или разводот. Истовремено прогресивците ги критикуваат истите. Кога Гонџа Бојаџиу ја доби Нобеловата награда за мир во 80-тите, порача дека абортусот е најголемиот уништувач на мирот. За да стане светица, Папата треба да одобри најмалку две чуда на една личност, а токму тука критичарите го оспоруваат едно од тврдењата за нејзината светос. Имено, Бенгалката Моника Бесра, тврди дека била излекувана откако болувала од рак, со чудо на Мајка Тереза, додека критичарите велат, медицината е виновна за лекување на цистата од која боледувала таа, а не ракот, пишува Нова ТВ.Додека денес светот го слави прогласувањето на светица на Мајка Тереза, новинарите блиски до Заев и опозициското раководство го негираат значењето

loading...