Мејси, четиригодишно чудо: Родена без капка крв, а сега оди на училиште!

Loading...

Шетиригодишната Mејси е вистинско медицинско чудо. Таа е родена без капка крв во себе, но успеала потполно да закрепне и да тргне во градинка. Мејси е родена во декември 2009 година во Ирска, а нејзиното ниво на хемоглобин било нула. Имала само мала количина крвна плазма во вените.Нејзиниот крвоток бил потполно апсорбиран во телото на нејзината мајка  Ема, и затоа таа морала да ја роди со царски рез шест недели пред терминот, поради страв дека мозокот на бебето може да биде оштетен.
„Постојат ретки случаеви на  луѓе кои преживеале  со хемоглобинот на четврто ниво, но до сега не е забележано некоја личност да преживее без крв во себе“, раскажала мајката на Мејси, Ема.
Мејси по раѓањето поминала две недели на интензивна нега, каде морала да мине низ три трансплатации на крв и тромбоцити.
„Бидејќи досега немало ниту еден случај во светот како Мејси, мојата ќерка стана вистинска сензација и разни медиуми скаат да направат интервју со нејзе.
Слични ситуации се случувале како рзултат на трауми во текот на бременоста, но мојата бременост беше сосема во ред се додека не почнав да отекувам многу во 34-та недела“, раскажива Ема.
Мејси е пуштена од болница на Божиќ  во 2009 година, а оттогаш е се подобро и подобро.Нејзиниот крвоток бил потполно апсорбиран во телото на нејзината мајка  Ема, и затоа таа морала да ја роди со царски рез шест недели пред терм

loading...
Loading...