Меси е осуден на 21 месец затвор поради затајување данок!

Еден од најдобрите играчи на светот, Лионел Меси, осуден е на 21 месец затвор поради затајување данок.Судот во Шпанија го осуди фудбалерот на Барселона поради затајување данок заедно со неговиот татко Џорџ.
Фудбалерот и неговиот татко во три наврати го измамиле даночниот систем.
Тие ја оштетиле Шпанија за 4,1 милион долари помеѓу 2007. и 2009. година.
Но, како што пренесуваат шпанските медиуми, нема да поминат ниту минута во затвор, туку ќе добијат условни казни, бидејќи Шпанците овозможуваат затворските казни кои се помали од две години да се отслужат на условна казна.Судот во Шпанија го осуди фудбалерот на Барселона поради затајување данок заедно со неговиот татко Џорџ.
Фудбалерот и неговиот татко во три

Пронајдете не на следниве мрежи: