МЕСТО ЗА ЧУДА: Погледнете зошто верниците го посетуваат Острог!

Манастирот во кој почива Свети Василиј Острошки, е место каде голем број верници го пронашле својот спас… Илјадници луѓе го посетуваат манастирот во кој доаѓаат пешки, а голем процент од посетителите се брачни парови кои не можат да имаат деца.Во манастирот доаѓаат и жени со желба да можат да забременат, а сите до еден веруваат дека токму светецот Василиј Острошки ќе ги благослови и ќе им помогне.
Многумина би рекле дека ова се лаги и дека не веруваат во чуда, но овој манастир во повеќе наврати им докажа и на најголемите скептици дека верата е посилна од црните мисли.
Всушност едно такво чудо може да го види секој во било кое време доколку го посети манастирот.
Митрополитот Василиј се упокои во манастирот Острог, а на местото каде ја испуштил душата пораснала винова лоза, која и денеска може да се види.
Од карпата, всушност од самиот камен, каде што нема земја, ѓубриво или било што друго што е потребно за да никне било кое растение, никнала и има плод млада лоза. Ова чудо може да го види секој кој што ќе го посети манастирот.
Погледнете и уверете се самите…

 Во манастирот доаѓаат и жени со желба да можат да забременат, а сите до еден веруваат дека токму светецот Василиј Острошки ќе ги благослови и ќе им

Пронајдете не на следниве мрежи: