Метеж на граничниот премин Богородица

Loading...

Од рано изутрина, па се до околу 13 часот имало зголемена фреквенција на возила на граничниот премин Богородица за излез од Република Македонија.„Работеа четири ленти за патнички и моторни возила за излез и една лента за автобуси и товарни возила. Сега состојбата на границата е нормализирана. За излез од земјата возилата се задржувале 10 до 20 минути, а за влез во Република Македонија во моментов се создава метеж“, велат од МВР.
Во моментот се отворени 2 ленти и станува збор за претежно грчки возила.„Работеа четири ленти за патнички и моторни возила за излез и една лента за автобуси и товарни возила. Сега состојбата на границата е нормали

loading...