Ми продадоа крема полна со свинска маст: Откако почнав да ја користам почна хоророт!

Loading...

Ми подметнаа крема полна со свинска маст: Откако почнав да ја користам, почнаа и…Емина М. имала непријатно искуство со купувањето на една крема од саемот на органски производи. Ова е нејзиното искуство:
На саемите за здрава храна, мед и пчелични производи, органска храна и сл…кои често се организираат во Сараево, често купував разни производи, бидејќи сметав дека се барем донекаде здрави и подобри од оние во класичните продавници.
Бидејќи внуците ми имаат проблеми со кожата, посебно барав некоја крема базирана на билки која ќе може да им помогне. Им објаснив дека навистина ми е важно кремата да биде делотворна бидејќи е за деца, а жената која ја продаваше истата ми рече дека ова се „сто посто билни креми и дека се толку добри што децата можат да ги ставаат дури и на уста, бидејќи со таа крема може да се излечат и афти на осната слузокожа.“ Додаде и дека кремата е добра и за мојата кожа бидејќи ја храни и негува кожата.
И поверував и земав три кутии. Тоа беше пред три месеци, на саемот за здрава храна пред BBI центарот во Сараево. Кремата почнав да ја нанесувам на лице, но нешто ми пречеше уште од самиот почеток. Самата крема ужасно мириса, поточно смрди. Мислев дека тоа е поради тоа што не содржи никакви конзерванси, адитиви ниту парфеми, како што ми кажаа оние кои ми ја продадоа.

Ја користев како ноќна крема бидејќи е доста масна, но цела вечер лошо спиев и лошо сонував. Исто така го мачкав и дерматитисот кој го имаа внуците.
Знаев дека нешто не е во ред со таа крема. Верница сум, верувам во Алах, како и целото мое семејство. И тогаш ШОК. Ја однесов кремата кај моја пријателка која е магистер по фармација на проверка. Она што таа ми го кажа ме тресна од земја.

 

Невен кремата содржи 80 отсто свинска маст.
Не можам да ви го опишам ужасот кој тогаш го доживеав. Три месеци ја користев и јас и моите внуци, 3 месеци сме се мачкале со свинско сало!
Огорчена сум  и ужасната! Лута сум на здружението кое го организира саемот на здрава храна и органски производи во срцето на Сараево, каде под етикета „невен“ продаваат свинска маст. Лута на инспекцијата!
Ве молам, известете ја јавноста за ова. Доаѓа пролет и овој саем пак ќе в=биде организиран во Сараево.
Јас не знаев, но другите ќе знаат. Ако на кремата пишува дека во составот има ADEPS SUILLUS тоа е всушност свинска маст.

 Емина М. имала непријатно искуство со купувањето на една крема од саемот на органски производи. Ова е нејзиното искуство:
На саемите за здр

loading...
Loading...