Статус кој многу го вознемирил Мицковски. Ексклузива на ПУЛС24

Loading...

Статус кој многу го вознемирил Мицковски. Ексклузива на ПУЛС24. Ѓавол ни ора ни копа, или како што би рекол побегнатиот Груевски вистината е како шило и ќе најде начин да продупчи и да се дознае… Па така и овој настан/статус како информација дојде до нас. Имено, по објавувањето на овој статус во „Белата Палата“ на Мицковски била дигната узбуна и авторот замолен да дојде на разговор. Мицко бил вчудоневиден од прецизноста на работите кои како ПРЕТСКАЗАНИЕ се соопшени во овој статус кој е објавен уште летово. А како што може да видите времето ги потврди. Следува статусот на Лука во целост. Сликите се негов избор. Статусот во оригинал може да го прочитате на крајот од текстот:
ЗА ДА БИДАТ РАБОТИТЕ ПОЈАСНИ!!!
ВАЛАНДОВСКИОТ ПРИВАТЕН КОНГРЕС Е КЕЦ ВО РАКАВОТ НА ЦИА!
ИМЕНО ИМА ТРИ ЗАДАЧИ ТАКАНАРЕЧЕНИОТ “ЛИДЕР” ТРОЈАНЕЦ ВО УЛОГА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА КОРУМПИРАНАТА И УЦЕНЕТАТА НЕКОГАШ ПАРТИЈА ВМРО ДПМНЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД А ПО ДИКТАТ МАСКИРАНА ВО Т.Н.КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЈА!
1. КАКО ПРВО ТРЕБА ДА ГО ОВОЗМОЖИ И ОБЕЗБЕДУВА ЛАЖНИОТ “ПЛУРАЛИСТИЧКИ АМБИЕНТ” ИМИТИРАЈКИ СУШТИНСКИ НО ДИЈАМЕТРАЛНО СПРОТИВНИ “ИДЕОЛОШКИ РАЗЛИКИ” МЕЃУ Т.Н. ПОЗИЦИЈА И ОПОЗИЦИЈА!
2. КАКО ВТОРО ДА ОРГАНИЗИРА МАСОВНИ ПАРТИСКИ ПРОТЕСТИ НА КОИ КЕ ПРИВЛЕЧЕ ШТО Е МОЖНО ПОВЕЌЕ НАИВНИ (КАКО НАС) РЕВОЛТИРАНИ (КАКО НАС) ГРАЃАНИ, А ПОТОА КАКО “ХАРИЗМАТИЧЕН”ЛИДЕР ДА ГИ ПОВИКА НА МАСОВНО УЧЕСТВО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ГЛАСАЊЕ ПРОТИВ И СО ТОА ДА ИМ ГО ОВОЗМОЖИ УСПЕХОТ И ЦЕНЗУСОТ НА ТИЕ ШТО САКААТ ДА НИ ЈА ОТСЕЧАТ ГЛАВАТА КАКО МАКЕДОНЦИ!
3. КАКО ТРЕТО ДА ЈА ИСПОЧИТУВА ВОЛЈАТА НА “ГРАЃАНИТЕ”И ДА ГО ПРОГЛАСИ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА УСПЕШЕН, А СО ТОА УКИНУВАНЈЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА, МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА И ДА ОВОЗМОЖИ ЛЕГИТИМНО УКИНУВАЊЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КАКО ФОРМАЛНО ПРАВЕН МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАТ СУБЈЕКТ!
ЗНАЧИ ДА РЕЗИМИРАМЕ:
ПЛАНОТ НА ЦИА Е НА ДОБАР ПАТ ДА СЕ ОСТВАРИ, НО НИЕ НЕМА ТАКА ЛЕСНО ДА СЕ ПРЕДАДЕМЕ БРАЌА И СЕСТРИ ЗАТОА ШТО МАКЕДОНИЈА ТОА НИ Е НАШЕТО НАЈМИЛО ШТО ГО ИМАМЕ!
прилог фотографии:
без коментар!

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...