Microsoft ја купува и Nokia?

Loading...

Веќе подолго време се шпекулираше за оваа вест, а сега конечно е и официјално – Microsoft го купи „департманот“ Nokia Devices & Services за цели 5,4 милијарди евра…Според извршниот директор на Microsoft, Steve Ballmer, „ова претставува храбар чекор кон иднината“. Microsoft сега ги посетува патентите на Nokia, но исто така над 32,000 луѓе ќе се префрлат од Nokia во Microsoft, вклучувајќи 4,700 луѓе од Финска и 18,300 вработени во производните фабрики.  
Прочитајте повеќе на gsm.mkСпоред извршниот директор на Microsoft, Steve Ballmer, „ова претставува храбар чекор кон иднината“. Microsoft сега ги посетува па

loading...
Loading...