Мигрантите зад себе оставаат мистериозни пораки: Еве што значат тие!

Мигрантите од Сирија коишто поминуваат низ нашата, но и државите од регионот, неретко оставаат графити кои претставуваат пораки на ѕидовите од објектите каде што престојуваат.Жителите на балканските држави не ги разбираат тие графити, но за мигрантите тие многу значат.
Српскиот медиум „24 часа“, направи снимка од графитите во Белград и го дава нивното значење.
Меѓу најпотресните пораки се зборовите на една девојка, која се исповедала дека два пати ја силувале на патот кон Белград.
Видеото може да го погледнете на следниот линк.Жителите на балканските држави не ги разбираат тие графити, но за мигрантите тие многу значат.
Српскиот медиум „24 часа“, напра

Пронајдете не на следниве мрежи: