Милан Стефаноски: Криминалците се интелигентни појави го чувствуваат моментот на слаба држава

По повод вчерашното случување во Аеродром, аналитичарот Милан Стефаноски објави статус на својот фејсбук профил при што го окарактеризира како мафијашка пресметка.„Криминалот, криминалците се интелегентни појави.Го чуствуваат моментот на слаба држава, слаби институции и капацитети (персонални и системски).Го гледаат и моментот на директна спрега помеѓу одредени луѓе од Власта, МВР и подземјето.И, дејствуваат.После егзекуцијата на Дилевер Бојку Леку во Струга, ова денес во АЈРОдром е втора мафијашка пресметка претпознатлива за деведесетите години во златното време на транзицијата и криминалот.“ – напиша Стефаноски.
Воедно Стефаноски и претходно за Пулс24 посочи 10 индикатори за криминал, насилство и полициски местенки за време на изборите.
 

 „Криминалот, криминалците се интелегентни појави.Го чуствуваат моментот на слаба држава, слаби институции и капацитети (персонални и си

Пронајдете не на следниве мрежи: