Милошоски: Пензионерите за нас се битен столб во македонското општество

Loading...

Ќе продолжиме на секој можен начин да се грижиме за подобрувањето на животниот стандард на пензионерите. Пензионерите за нас се битен столб во македонското општество, порача од Кичево, Антонио Милошовски од ВМРО-ДПМНЕ.-Во 2006 година просечната пензија во Р. Македонија изнесуваше 7600 денари, а во 2015 година просечната пензија е 13.000 денари. Тоа значи зголемување од околу 70%. Оваа година според буџетот ќе имаме повторно во декември зголемување на пензијата за 5% што во просек ќе биде за околу 670 денари, рече Милошоски.
Тој посочи дека за ВМРО-ДПМНЕ е важно продолжување на проектот за бањско лекување и можностите за понатамошно намалување на цените за одредени лекови, со што ќе им се олесни животот на пензионерите.-Во 2006 година просечната пензија во Р. Македонија изнесуваше 7600 денари, а во 2015 година просечната пензија е 13.000 денари. Тоа значи зголемув

loading...