Минхен: Нема настрадани Македонци, ова се дежурните телефони за информации

Министерството за надворешни работи изразува длабоко сочувство за семејствата на сите загинати и повредени во терористичкиот напад во Минхен, Сојузна Република Германија.Воедно, Министерството за надворешни работи ве известува дека е во постојан контакт со надлежните институции во Германија и нема информации за повредени и/или загинати македонски државјани.
За сите прашања поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Германија, молиме да се обратите на дежурните телефони во Дипломатско-конзуларните претставништва на Република Македонија во Германија и во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, велат од МНР.
Генерален конзулат на Република Македонија во Минхен, СР Германија
Лице за контакт: Блерта Сали
Мобилен телефон: +491 763 063 50 87
Адреса: Brienner Straße 56, 80333 München
Е-пошта:[email protected]Воедно, Министерството за надворешни работи ве известува дека е во постојан контакт со надлежните институции во Германија и нема информации за повр

Пронајдете не на следниве мрежи: