Министерот Попоски на отворањето на 31-та сесија на Советот за човекови права на ОН

Loading...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, на 29 февруари 2016 година во Женева ќе  учествува на 31-та сесија на Советот за човекови права на Обединетите нации.Во своето обраќање пред Советот за човекови права на ОН, министерот Попоски ќе се осврне на главните прашања од агендата на Советот, позначајните предизвици на светско ниво поврзани со различни аспекти од сферата на човековите права, како и на прашања поврзани со самиот систем на ОН задолжен за промоција и заштита на човековите права.
За време на настанот предвидено е МНР Попоски да оствари и повеќе билатерални средби.Во своето обраќање пред Советот за човекови права на ОН, министерот Попоски ќе се осврне на главните прашања од агендата на Советот, позн

loading...
Loading...