Министерот за странски инвестиции, Горан Мицковски на економски форум во Полска!

Министерот за странски инвестиции, Горан Мицковски присуствуваше на 26-от по ред меѓународен Економски форум кој  се одржува во Кризница близу Краков од 6 до 8 септември.Во рамки  на форумот, Мицковски оствари  средба со  Вицепремиерот на Полска и  министер за развој, Матеус Моравиецки.
 На средбата беше разговарано за потребата од зголемување на економската соработка меѓу Полска и Македонија. Беше констатирано дека има потрба од  потпишување договор за економска соработка меѓу Полска и Македонија како и  формирање на мешовита комисија за економска соработка.

Исто така беше констатирано дека е охрабрувачко и  тоа што  бројот на полски туристи  во  македонија се зголемува од година на година и  дека тој  тред треба да продолжи.
Министрите ја потенцираа и поддршката која Полска  ѝ ја пружа на Македонија на патот кон ЕУ.Во рамки  на форумот, Мицковски оствари  средба со  Вицепремиерот на Полска и  министер за развој, Матеус Моравиецки.
&

Пронајдете не на следниве мрежи: