Министерство за култура: Алаѓозовски покажа основно непознавање на законите и законските процедури

Искрено жалиме што и на денешната прес конференција  Роберт Алаѓозовски по којзнае кој пат  покажа основно непознавање на законите и законските процедури согласно кои се објавуваат резултатите од годишниот Конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата, се вели во реакцијата на Министерството за култура– Во однос на тоа не можеме ништо да му помогнеме. Можеме само да му дадеме сугестија во иднина посериозно  да се подготви за јавна интерпретацијата на текстовите подготвени од неговите партиски ментори во СДСМ, или барем да се обиде да не ги чита, се заклучува во реакцијата.– Во однос на тоа не можеме ништо да му помогнеме. Можеме само да му дадеме сугестија во иднина посериозно  да се подготви за јавна инте

Пронајдете не на следниве мрежи: