Миноски: Со моделот на приватизација што СДСМ го спроведе 200.000 лица останаа на улица

Loading...

Моделот на приватизација што СДСМ го спроведе за време на транзицијата е целосно промашен, вели министерот за финансии Кирил Миноски.-Моделот на приватизација што СДСМ го спроведе за време на транзицијата е целосно промашен и резултира со 200 илјади луѓе што останаа на улица. Во тој процес немаше никаква правичност, немаше демократија во процесот на приватизација. Имаше закани врз малцинските акционери, имаше бркања од работа, немаше економска ефикасност, голем број фирми пропаднаа, многукратно се зголеми бројот на невработени, имаше ’шлепер економија’ во тој период- изјави министерот за финасии Миновски во ТВ Нова.-Моделот на приватизација што СДСМ го спроведе за време на транзицијата е целосно промашен и резултира со 200 илјади луѓе што останаа на улица. Во

loading...