Мислела дека синот има грип, а потоа тој умрел! Причината е бизарна

Loading...

Кога ќерката на Сара Клебс, Каролина се пожалила на главоболка, а нејзиниот син Гавин повраќал, претпоставила дека семејството фатило грип, меѓутоа нешто друго било во прашање.Дошло до истекување на јаглерод моноксид од фрижидерот, гас без мирис, што подоцна било утврдено до истражителите.
-Како сум можела да знам, пред тоа не ни помислив дека вакво нешто може да се случи, рече Клебс.
Госпоѓа Клебс и осумгодишната Каролина се опоравиле, но Гавин не. Десетгодишното дете е пронајдено мртво во дневната соба.
Сопругот на госпоѓа Клебс, Мет Клебс, е механичар и рече дека фрижидерот е во добра состојба. Дури и редовно го одржуваше.
Оваа двојка одлучи да проговори за трагедиајта за да ги предупреди другите семејства за скриената опасност од труење со јаглерод моноксид.
Тие ги охрабруваат семејствата да вграда детектор за јаглерод моноксид во својот дом. Рекоа дека уште немаат детектор, ама планираат да инсталираат зимава, зошто ќе поминуваат повеќе време во затворен простор.Дошло до истекување на јаглерод моноксид од фрижидерот, гас без мирис, што подоцна било утврдено до истражителите.
-Како сум можела да знам

loading...