Мислевте дека знаете за што служи синиот дел од гумата, но цело време сте во заблуда!

Loading...

Сигурно и  вие сте мислеле дека синиот дел служи  за пенкало, но  во  заблуда сте!Сигурно барем еднаш во животот  сте имале ваква гума живеејќи во убедување дека синиот крај представува дел од гумата со која се бришат трагови од пекало.
Сепак секој кога би  се обидел да брише на крај хартијата се кине и само  настанува повеќе штета, отколку  што  нешто  се брише.
Имено, синиот крај  всушност  бил наменет за бришење на ознаките кои  се напишани со молив на подебела и  тешка хартија.
Крајот на розевата или портокаловата боја  е направен за помеки хартии, кои синиот дел би ја скинал.
Синиот дел на гумата  дури  е  и  многу  груб дури и  за подебелите облици на хартија.Сигурно барем еднаш во животот  сте имале ваква гума живеејќи во убедување дека синиот крај представува дел од гумата со која се бришат трагов

loading...