Мистерија на војната во Украина: Хрватски платеници се борат против Русите?!

Во Москва се сомневаат дека станува збор за припадниците на една американска приватна агенција за безбедност, а што се однесува на хрватскиот јазик, руските воени експерти се уште не се сигурни дали станува збор за Хрвати кои се борат и работат за таа американска агенција, па по некоја случајност се нашле во Украина, или станува збор за некоја хрватска агенција од тој тип.Руските единици за електронско набљудување кои од Русија го следат севкупниот радио-сообраќај на подрачјето во југо-источна Украина, пресретнале снимка која се состоела од разговор помеѓу припадниците на украинските сили кои учествуваат во операцијата за нападот на Славјанск. Еден дел од разговорот бил на англиски, а другиот на хрватски јазик.
Дали хрватскиот јазик намерно се користел во радио-комуникацијата за да се збуни противникот, или пак станува збор за двојна игра?
Вестите од Славјанск се контрадикторни: додека Киев тврди дека „половина од градот е под окупација“, федералистите велат дека силите на Киев се уште се наоѓаат во периферијата од градот. Хеликоптерите на украинската војска не летаат по вчерашните соборувања на леталата, а федералистите тврдат дека доколку оклопните возила на Киев тргнат кон градот, дека и за нив имаат ракети – руски против копнени системи „корнет“.
Тие се земени од складиштата на украинската армија…Руските единици за електронско набљудување кои од Русија го следат севкупниот радио-сообраќај на подрачјето во југо-источна Украина, пресретнале сн

Пронајдете не на следниве мрежи: