Мистерија: Зошто Стив Џобс секогаш носел црна ролка и фармерки Levis 501?

Loading...

Црната ролка и фармерките Levis 501 се негов заштитен знак или можеби униформа. Во продолжение ви ја откриваме тајната на Стив Џобс за неговите омилени црни ролки.Секое утро, од својот орман, Стив Џобс извлекувал црна ролка. По навика, без размислување и без потреба да донесе одлука – тоа е навика на ефектните лидери.
Замислете, секое утро, некој да бира кошула, блуза, елек, па дали одговараат со фармерките или панталоните, дали ќе му биде премногу топло или студено.
До моментот кога ќе бидете подготвени за на работа, буџетот е веќе пробиен со десетици одлуки кои мора да ги донесете. Па така, Стив Џобс е во предност за десетици одлуки.
Навиките на успешните луѓе е да го намалат оптеретувањето за помалку важните работи и буџетот да се искористи за нешто друго, поразумно. Секое утро, од својот орман, Стив Џобс извлекувал црна ролка. По навика, без размислување и без потреба да донесе одлука – тоа е навика на еф

loading...
Loading...