Мистериозни топки на австралискиот брег

Loading...

Овие денови, австралискиот брег се најде во центарот на вниманието поради необичниот феномен. Имено, една плажа е прикриена со зелени топки, кои многумина ги нарекоа „вонземјански јајца“, пренесува Дејли Мејл. Фотографиите од оваа несекојдневна појава, беа објавени на социјалните мрежи, а многумина искоментираа дека се работи за „вонземјански јајца“.
Сепак, во прашање се алги, кои слободно се движат во морето и формираат топки, за разлика од класичните морски алги.

Научниците веруваат дека алгите имаат облик на топки, како би се заштитиле од морските грабливци.
Се истакнува дека овие организми обично се појавуваат во пролет, при одредени услови, така што брановите ги формираат и создаваат во „топки“.
 Фотографиите од оваа несекојдневна појава, беа објавени на социјалните мрежи, а многумина искоментираа дека се работи за „вонземјански јајца&

loading...
Loading...