Младенци загинале на денот на венчавката, невестата била бремена- оваа вистина се крие зад славниот хит на Весна Змијанац

Еден од најголемите Југословенски хитови е емотивната балада на Весна Змијанац, „Сватови„а многумина ќе се сложат дека баш оваа песна и ја обележа целата нејзина кариера.Оваа песна е објавена во дамнешните 90-ти, а се слуша до ден денес, но многумина не ја знаат трагичната приказна која ја крие оваа песна.
Имено Весна пее за тажната судбина која го снашла еден млад брачен пар.Невестата во тој момент била бремена , тргнала на проба за венчаница со својот избраник а тогаш се случила трагедија.
Двајцата доживеале страшна сообраќајка во која загинале и оваа песна им е посветена токму ним.
Оваа песна е објавена во дамнешните 90-ти, а се слуша до ден денес, но многумина не ја знаат трагичната приказна која ја крие оваа песна.
И

Пронајдете не на следниве мрежи: