Мнозинството жители на Албанија се за обединување со Косово

Loading...

Вкупно 61 отсто од жителите на Албанија позитивно се изјасниле во врска со евентуалното обединување со Косово, 25 отсто се противат, а 14 отсто се без одговор.
Ова се резултатите од последната анкета што деновиве е реализирана во Албанија на која испитаниците одговарале на прашањето дали се за или против обединувањето на Косово кон Албанија, јави дописникот на Макфакс.

Во анкетата која според албанските медиуми ја реализирала агенцијата „Култ“, учествувале 1.200 албански државјани.
 
Makфакс
Вкупно 61 отсто од жителите на Албанија позитивно се изјасниле во врска со евентуалното обединување со Косово, 25 отс

loading...
Loading...