Мојот син не е чудовиште: Се огласи мајката на терористот што закла свештеник

Loading...

Мајката на 19-годишниот терорист на ИД кој го закла свештеникот во црква во Нормандија, за француска телевизија изјавила дека нејзиниот син не е чудовиште.Абдел Малик Петижан влегол во црквата заедно со Адел Кермиш. Двајцата го присилиле 85-годишниот свештеник Жак Хамел да клекне, а потоа му го пресекле гркланот пред очите на чесните сестри и на верниците.
Мали се наоѓал на листата поединци под надзор поради обиди да замине за Сирија преку Турција минатиот месец.
Неговата мајка, Јамина Петижан ги отфрла наводите дека тој е вмешан во нападот.
– Да, тоа е тој на фотографијата. Но, тој е добар Французин. Нежен е. Го познавам своето дете. Не сум одгледала ѓавол. Го познавам синот. Тој нема врска со ова. Тој не е чудовиште, а сега сите тоа го велат – рекла таа.Абдел Малик Петижан влегол во црквата заедно со Адел Кермиш. Двајцата го присилиле 85-годишниот свештеник Жак Хамел да клекне, а потоа му го пресек

loading...